Litecoin wallet

Net als andere cryptocurrencies worden ook litecoins opgeslagen in een zogenaamde wallet. Een wallet is een digitale portemonnee die beschikbaar is in verschillende vormen. Zo zijn er online wallets, software wallets en hardware wallets. Hieronder wordt er kort ingegaan op de verschillende soorten. Als je bang bent dat je litecoins gesloten gaan worden door een hacker raden we je aan direct een hardware wallet te kopen.

Online wallet

Bij een online litecoin wallet dien je in te loggen om bij jouw litecoins te kunnen komen. Meestal zijn deze sites dezelfde sites waar je jouw litecoins koopt, bijvoorbeeld bij Coinbase of LiteBit. Zij bewaren dan jouw litecoins voor je, het is echter belangrijk dat je beseft dat dit niet de meest veilige manier is. Stel nou dat een site offline gaat, dan sta je met legen handen en heb jij geen toegang tot je wallet.

Software wallet

Een software wallet is letterlijk een digitale portemonnee op je computer of een app op je GSM. Het programma Electrum-LTC is op dit moment een wallet die erg populair is voor de besturingssystemen Windows en macOS. Je kunt hier naar de officiƫle website van het programma.

Er is natuurlijk ook een app voor de GSM waar je jouw litecoins op kunt bewaren. Wij hebben persoonlijk erg goeie ervaringen met de iOS litecoin wallet LoafWallet. Op het moment van schrijven is hiervan helaas nog geen Android versie beschikbaar.

Hardware wallet

Als laatste categorie zijn er natuurlijk de hardware wallets. Voor iedereen die serieus gaat investeren in litecoin is dit een absolute must have. Je hebt drie opties voor een litecoin hardware wallet, namelijk: Ledger Nano S, Ledger Blue en de Trezor. Alle drie zijn het uitstekende hardware wallets en bieden in principe dezelfde vorm van beveiliging. De Nano S en Blue zijn op dit moment lastig te bestellen maar zeker het wachten waard. Wie niet wilt wachten kan het beste de Trezor direct bestellen.

Litecoin wallet
5 (100%) 14 votes